FAQ

Hvor kan jeg se Numb3rs?

Kanal 5 i Danmark og TV2 i Norge. I Norge sendes afsnittene ikke i samme takt som i Danmark – de begyndte sæson 4 i august 08. Jeg følger Kanal 5 på bloggen. Kanal 5 viser Numb3rs onsdag aften klokken 20 som del af deres “CrimeScene” I Norge er det torsdag aften ret sent, se TV-guide.   Der er også genudsendelser, men de kommer mere tilfældigt. Kanal 5 viser typisk genudsendelser hele sommeren.
I øvrigt kan man se Numb3rs mange steder: RedHawke har en lang liste med referencer til de forskellige TV-kanaler.

Hvordan finder man afsnit, der handler om noget bestemt matematik?
Der er flere muligheder: Man kan søge i bloggen via søgefeltet. Man kan finde emnet på Cornells Numb3rs oversigt, finde afsnittet og komme tilbage hertil og læse om matematikken.

Kan man få Numb3rs på DVD?

Jeps. Man kan nu få alle sæsonerne på DVD. Køb Region 2 udgaven; også selvom din DVD-spiller er “kodefri”. Numb3rs region 1 DVD’er er i det amerikanske TV-format, og de fleste fjernsyn i DK vil kun vise PAL-standard. Jeg kan se region 1 DVD’er på min PC, og det kan du formentlig også.

DVD’erne kan købes i flere forskellige netbutikker. Og priserne varierer en del.

Hvordan kan jeg blive bruger her?

Send en mail til numb3rs@math.aau.dk og bed om at blive registreret. Vi har fjernet automatisk registrering, da vi fik mange skumle brugere.

Hvordan skriver jeg kommentarer?

For at kunne skrive kommentarer, skal du være oprettet som bruger og være logget ind som sådan. Når du beder om at skrive en kommentar bliver du bedt om at logge ind og sendt til login-siden. Under det lyseblå felt står der “Log ind”. Skriv dit brugernavn og password og klik der.
Hvad er et RSS-feed?

RSS betyder egentlig Rich Site Summary. Det er et dataformat, som mange nyhedstjenester på nettet tilbyder til deres nyhedsresumeer. Vi tilbyder det altså også, så hvis du har et program der kan læse og abonnere på RSS-feeds, kan du hele tiden have et aktuelt sammendrag af hvad der sker her på bloggen. Du kan læse og abonnere på RSS-feeds med f.eks. Firefox-browseren, med Safari-browseren (Mac OS X 10.4) eller med Mozilla Thunderbird. Også seneste inkarnation af Microsoft Internet Explorer kan læse RSS-feeds.

Kan jeg sende e-mail til bloggens forfatter?

Ja. Adressen er numb3rs@math.aau.dk.

Hvad gør jeg, hvis jeg har et andet teknisk problem med bloggen?

Så kan du sende en e-mail til Hans Hüttel på hans@cs.aau.dk. (Hans kan også svare på spørgsmål om teoretisk datalogi, for det er hans forskningsområde…)

Leave a Reply